ANWB KNOPENBOEK

Samenvatting
ANWB Knopenboek
Praktische handleiding voor het leggen van meer dan 100 knopen.
Knopen worden in de volgende categorieën onderverdeeld: verbindingssteken; steken; stopperknopen; zekeringsknopen en lussen.
Dit boek is bedoeld als onmisbaar onderdeel van de uitrusting van mensen die op de boot, in de tuin, bij het kamperen, tijdens het trekken, thuis of op de boerderij hun kennis van knopen willen vergroten of vernieuwen.
In dit boek behandelt de auteur een selectieve groep knopen die in praktijksituaties van nut kunnen zijn. Ook beschrijft hij enkele decoratieve en minder bekende knopen die tot de verbeelding spreken en die helpen de tijd te doden als u bijvoorbeeld voor een storm moet schuilen.
Met behulp van illustraties en tekeningen wordt het leggen van knopen duidelijk weergegeven en uitgelegd.
Recensie(s)
Een voortreffelijk knopenboek, handzaam, helder van uitleg, degelijk uitgevoerd (dus bestand tegen sportief gebruik), en bijzonder fraai van vormgeving. Het beschrijft ruim honderd knopen, steken en splitsen zoals ze gebruikt worden in de watersport, de bergsport, bij kamperen of bij vissen. Bij elke knoop staan een kleurenfoto en een werktekening, met een uitleg over het gebruik en over de manier waarop je hem moet leggen. Er bestaan veel boeken over knopen, maar omdat de ontwikkeling van materialen en van toepassingen niet stilstaat, is het goed dat er af en toe ook op dit gebied een nieuw boek verschijnt, zeker als het qua vormgeving en inhoud van dit niveau is. Met begrippenlijst en register.

Dr. D.G. van der Steen

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

ANWB KNOPENBOEK

  • Model: 17.1.01.105
  • Beschikbaarheid: 3 tot 5 Werkdagen
  • €18,43

    per stuks
  • Excl. BTW: €17,39