HET IJSSELMEER

Niet alleen is het IJsselmeer het drukst bevaren zeilgebied van Nederland, het is ook het eerste grote vaarwater waar de zeiler vanaf de plassen ervaring opdoet met navigatie en zeemanschap.

Zeilen-redacteur Michiel Scholtes zeilde jarenlang op het IJsselmeer als charterschipper, als zeilinstructeur en met zijn eigen klassieke zeiljacht Eenhoorn. Hij beschrijft de bekende havens en routes, waagt zich daarbij vaak stijlvol buiten de gebaande paden en geeft, behalve dat hij aanwijzingen verschaft voor het varen zelf, ook zijn eigen ervaringen weer.

Deze vaargids is voor de beginnende zeiler een uitstekende handleiding bij de verkenning van het IJsselmeergebied, maar ook de ervaren zeiler zal met dit boek nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Dit boek is mooi uitgevoerd: duidelijke kaarten, fraaie kleurenfoto's, stevig glanspapier en een heldere lay-out. Na een algemene inleiding komen drie vaargebieden aan de orde: het IJmeer, het Markermeer en het IJsselmeer. Per gebied beschrijft het boek dan de routes, de havens en de aanlegplaatsen, met allerlei historische en geografische details. Voor de droge gegevens blijven natuurlijk de waterkaarten en de almanak onmisbaar. Met register van havens en ankerplaatsen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

HET IJSSELMEER

  • Model: HOL0057
  • Beschikbaarheid: 1
  • €34,95

    per stuks
  • Excl. BTW: €32,97